Serpentine Gallery Pavilion (Londres, 2004)

 

“The aim was to devise a pavilion that would serve not only the Gallery but also the park by extending them both. […] The concept intends to forge a stronger relationship between the pavilion and the Gallery, so that it becomes, not a separate structure but, an extension of the Gallery. By subsuming the current building inside the pavilion, it is transformed into a mysterious hidden space. […] By literally extending the existing lawns over the Gallery, it is linked it to its surroundings. The proposal adds a recreational hill to the park, which becomes a public highpoint, visible from afar and enabling far-reaching views.”

MVRDV.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s